Ontharen

Permament Ontharen

wordt door de meeste zorgvezekeraars vergoed vanuit het aanvullend pakket

en wordt niet van uw eigen risico afgetrokken.

Informatie hierover vindt u in uw eigen polis voorwaarden.

content image

Permanent ontharen met LHE

In één keer permanent van al je ongewenste haren af?

Kan dat? Nee natuurlijk niet in één keer, daarvoor zijn meer behandelingen nodig. Lichaamsbeharing kent namelijk, afhankelijk van de plek op je lichaam, een inplantingsdichtheid van 65 tot 850 haarzakjes per cm2. Niet alle haarzakjes zijn actief, sommige zijn in rust. Enkel haren welke in een groeifase zitten kunnen worden aangepakt met een behandeling vandaar dus dat je voor een mooi en glad resultaat meerdere behandelingen nodig hebt. Voordeel is wel dat harsen, scheren, epileren dan verleden tijd is.

Hoe werkt het? Permanente ontharing vind plaats door Light Heat Energy, afgekort als LHE. Een uiterst veilige, pijnloze en zeer effectieve methode voor permanente ontharing. Het bestaat eigenlijk uit een korte hoge lokale dosis van licht en warmte.  De combinatie van licht en warmte vernietigd de haarzakjes waardoor de haarwortel niet langer in staat is om nieuw haar te vormen. Ideaal dus voor onder andere gladde benen, oksels, bikinilijn , overbeharing in het gezicht enz……

Helaas kunnen de "Slapende haarfollikels" in een later stadium van het leven actief worden. Dit kan ontstaan door een hormoonverandering, bepaald medicijngebruik of wrijving. Deze "slapende haarfollikels" kunnen nieuwe haren vormen. In de meeste gevallen volstaat een nabehandeling van 1x per jaar.

Uitproberen ? Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een intake met gratis test Flits !

Vanaf 25,- euro per behandeling

content image

Permanent ontharen met Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is door de jaren heen de meest gebruikte methode voor definitief ontharen. Bij elektrisch ontharen wordt een dun naaldje langs de haar naar binnen gebracht. Een klein stroomstootje zorgt dat het haarzakje verwijderd wordt.

Nadelen
Bij elektrisch ontharen worden de haren één voor één behandeld. Daarom is elektrisch ontharen een tijdrovende bezigheid. Elektrisch ontharen is dan ook niet ideaal voor grotere oppervlakken. Het is niet pijnloos, er wordt tegen de pijngrens aan gewerkt. De omringende huid kan na de behandeling geïrriteerd zijn. Daarom wordt er aangeraden om na de behandeling je huid niet bloot te stellen aan zonlicht vanwege de kans op pigmentatieproblemen


Voordelen
Wel is deze methode zeer geschikt voor nauwkeurige ontharing voor de kleinere gebieden.
Elektrisch ontharen is misschien wel de meest doorproefde methode om definitief te ontharen. Daarom wordt deze methode vaak gebruikt als nabehandeling voor andere methodes. Een groot voordeel van elektrisch ontharen, is dat deze methode ook geschikt is voor het definitief verwijderen van grijze beharing. Andere methodes hebben namelijk meer moeite met het definitief ontharen van grijze beharing.


Resultaat
Haarzakjes die tijdens de behandeling vernietigd zijn zullen nooit meer terugkomen. Dat komt doordat de eiwitstructuur van de haarfollikel op microscopisch niveau onherstelbaar beschadigd is.
Helaas kunnen de "Slapende haarfollikels" in een later stadium van het leven actief worden. Dit kan ontstaan door een hormoonverandering, bepaald medicijngebruik of wrijving. Deze "slapende haarfollikels" kunnen nieuwe haren vormen. In de meeste gevallen volstaat een nabehandeling van 1x per jaar.

Kosten
De meeste zorgverzekeraars hebben in het aanvullende pakket een mogelijkheid voor vergoeding van elektrisch ontharen, informatie hierover vind u in uw eigen polis voorwaarden.

€ 29,50 per kwartier

Harsen

content image